scmplayer

23 Mart 2016 Çarşamba


Konumun her ne kadar Walking Dead olduğunu bilsemde, Valve Fan Boy’luğum tuttuğundan dolayı Valve ile ilgili son bilgileri ve öğrenmeniz gereken şeyleri sizlere burada yazacağım.

Virtual Reality (Sanal Gerçeklik) kasklarının yavaş yavaş dünyamıza girmesiyle firmaların ilgisi bu teknolojiye büyük oldu. Önde gelen firmalardan: Oculus, Sony, HTC, VALVE hatta ve hatta Microsoft bile bu serüvenin içine girmiştir. Daha ilk adımlarını atsada, bu teknolojinin 20-30 yıl içerisinde bir çoğumuzun evlerinde olacağını tahmin edebiliyorum.

Bu kaskların amacı basit: Kafanıza taktığınız bu kask size oynadığınız oyunun, izlediğiniz videonun içerisindeymiş gibi hissettiren şahane bir icat.

Eğer firmalardan bahsedeceksek şunları diyebilirim:

OCULUS RIFT: Kickstarter (BAĞIŞ) projesi olarak yapıma başlanan, VR’ın bu dönemdeki atası. Teknolojik özellikleri gayet iyi. Daha hala geliştirildiği için henüz çok fazla satın alınmasada yeni Kicstarter’lar sayesinde gerekli parayı fazlasıyla alıyor.  (Şu anki ortalama fiyatı: 599 $)

SONY VR: Aslında bu firmayı yaptığı telefon TV ve namı değer Playstation’dan biliyoruz. Popülerlik adamlarda tavan. Para da bol. Peki neden VR kaskı yapmaya karar verdiler??? Hemen açıklayayım abilerim ablalarım: Sony’nin amacı VR kasklarını en son çıkan Playstation (Playstation 4) ile entegre ederek oyunculara yeni bir oyun deneyimi tattırmak. (Tabi bunu yaparken de parayı yeniden kıracaklar.$$$) (Amazon’da ilk fiyatı 800$’dı. Sonradan fiyatı kaldırdılar. Yinede Oculus gibi en az 600-700$ olur.)

MİCROSOFT HOLOLENS: Bu adamların işi biraz farklı aslında. Oyun endüstri değil de insanlara daha çok hizmet verebilecek, onların daha çok yararlanabileceği çok daha farklı bir kulvarda yarışıyor. Göz hareketlerini anlayabilen, ses komutlarına duyarlı bir VR. İleride bu kaskın kesinlikle akıllı telefonların yerini alacağına eminim.(Fiyat dudak uçuklatıcı: 3000$. https://www.youtube.com/watch?v=fh_7iQr5j-s   işinize yarayabilir.)

VALVE-HTC VIVE: Sonunda hepimizin beklediği firmanın açıklaması geldi(EN AZINDAN BENİM). Bu iki firmada kendi kulvarlarında kesinlikle en iyinin en iyisini yapıyorlar. HTC’nin son teknolojileri ve Valve’in büyük tecrübesiyle kesinlikle göze en iyi gelen ürün bu olsa gerek. Aynı zamanda diğer ürünleri de özellikleriyle geride bırakıyor. Yine Steam’de de 60’dan fazla HTC-VALVE VIVE destekli oyun bulunuyor. Bu oyunlar arasında Half Life 2’de var. İnternette Half Life 3’ün bu VR ile sunulabileceğiyle ilgili de bazı dedikodular yok değil. Ben bir Half Life fanı olarak bunların gerçek olmasını umuyorum ve şu anda bu ürünün erken siparişte olduğunu belirtmek istiyorum. (Fiyata gelecek olursak Oculus’tan birazcık pahalı ama Sony VR’dan ucuz. Oculus’tan biraz daha pahalı olmasının en büyük nedeni ise daha iyi teknik özelliklere sahip olmasıdır.) 

EMEĞE SAYGI TAMAMEN KENDİM YAZDIM 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder