scmplayer

19 Nisan 2016 Salı

KABLOSUZ AĞ




Bir kablosuz ağ ağ düğümlerini bağlamak için kablosuz veri bağlantıları kullanan bilgisayar ağının herhangi bir türüdür.

Kablosuz ağ evleri , telekomünikasyon ağları ve kurumsal (iş) tesisler bir binaya tanıtan kabloların pahalı sürecini önlemek hangi bir yöntemdir , ya da çeşitli ekipman lokasyonlar arasında bir bağlantı olarak .Ağları genelde uygulanan ve radyo kullanılarak uygulanır kablosuz telekomünikasyon iletişim. Bu uygulama, OSI modeli , ağ yapısının fiziksel seviye ( tabaka ) gerçekleşir .

Kablosuz ağların örnekleri cep telefonu şebekeleri , Wi-Fi, yerel ağları ve karasal mikrodalga ağları içerir .



kablosuz simgesi



KABLOSUZ BAĞLANTILAR

Karasal mikrodalga - Karasal mikrodalga haberleşme uydu yemekleri benzeyen Toprak tabanlı vericileri ve alıcıları kullanır. Karasal mikrodalgalar satır görüş için tüm iletişimi sınırlayan düşük gigahertz aralığında, bulunmaktadır. Röle istasyonları dışında yaklaşık 48 km (30 mil) aralıklı.

Haberleşme uyduları - Uydular Dünya'nın atmosferi tarafından saptırılması değil mikrodalga radyo dalgaları aracılığıyla iletişim kurarlar. uydular genellikle ekvator üzerinde jeosenkronize yörünge 35.400 km (22.000 mil) de, uzayda konuşlandırılmış. Bunlar Dünya yörüngesinde sistemleri alma ve ses, veri ve TV sinyallerini geçişi yeteneğine sahiptirler.

Hücresel ve PCS sistemleri çeşitli radyo iletişim teknolojileri kullanıyoruz. sistemleri birden fazla coğrafi alana kaplı bölgeyi bölmek. Her alan bir sonraki alana bir alandan gelen aramaları aktarmak için düşük güç verici veya radyo röle anten aygıtı vardır.

Radyo ve yayılı spektrum teknolojileri - Kablosuz yerel alan ağları, dijital hücresel ve düşük frekanslı radyo teknolojisine benzer bir yüksek frekanslı radyo teknolojisini kullanır. Kablosuz LAN sınırlı bir alanda birden fazla cihaz arasında iletişimi sağlamak için yayılı spektrum teknolojisini kullanır. IEEE 802.11 Wifi olarak bilinen açık standartlar kablosuz radyo dalgası teknolojisi ortak bir lezzet tanımlar.

Serbest uzay optik iletişim iletişimi için görünür ya da görünmez ışık kullanır. Çoğu durumda, hat görüş yayılımı iletişim cihazlarının fiziksel konumlandırma sınırlar kullanılır.

KABLOSUZ AĞ TÜRLERİ

1- KABLOSUZ PAN

Nispeten küçük bir alanda kablosuz kişisel alan ağları (WPANs) bağlantı cihazları, o bir kişinin ulaşılabilecek genellikle.Örneğin, Bluetooth, radyo ve görünmez kızılötesi ışık hem de bir dizüstü bilgisayar için kulaklık birbirine bağlamak için bir WPaN sağlar. ZigBee da WPAN uygulamalarını destekler.Wi-Fi PANs olağan hale gelmiştir (2010) ekipman tasarımcıları tüketici elektronik cihazlar çeşitli içine Wi-Fi entegre başlar başlamaz. Intel "My WiFi" ve Windows 7 "sanal Wi-Fi" yetenekleri kurmak ve yapılandırmak için Wi-Fi PANs basit ve kolay hale getirmiştir.

2- KABLOSUZ LAN

Kablosuz yerel ağ (WLAN), genellikle internet erişimi için bir erişim noktası üzerinden bağlantı sağlayan bir kablosuz dağıtım yöntemini kullanarak kısa bir mesafe boyunca iki veya daha fazla aygıt bağlar. yayılmış spektrum veya OFDM teknolojilerinin kullanımı, kullanıcıların yerel kapsama alanı içinde hareket etmek, izin ve hala ağa bağlı kalabilir.

IEEE 802.11 WLAN standartlarını kullanarak Ürünler, Wi-Fi markası altında pazarlanmaktadır. Sabit kablosuz teknolojisi genellikle özel mikrodalga veya görme yolları hattı üzerinden modüle lazer ışık ışınları kullanarak, iki uzak yerlerde bilgisayarlar veya ağlar arasında noktadan noktaya bağlantılar uygular. Genellikle kablolu bağlantı kurmadan iki veya daha fazla binalarda ağları bağlamak için şehirlerde kullanılır.

               Kablosuz LAN genellikle yerel kaynaklara bağlamak için ve Internet'e kullanılır.

3- KABLOSUZ AĞ ÖRGÜ

Kablosuz örgü ağı örgü topolojisinde düzenlenen radyo düğümlerinin oluşan bir kablosuz ağdır. Her düğümün diğer düğümlere adına mesajlar iletir. Mesh ağlar gücünü kaybetmiş bir düğüm etrafında yeniden yönlendirme otomatik olarak "kendi kendine iyileşmek" olabilir.

4- KABLOSUZ MAN

Kablosuz metropolitan alan ağları birkaç kablosuz LAN bağlayan kablosuz ağ türüdür.

WiMAX Kablosuz MAN türüdür ve IEEE 802.16 standardı tarafından açıklanmıştır.
5- KABLOSUZ WAN

Kablosuz geniş alan ağları tipik olarak komşu kasaba ve şehirlerde, ya da şehir ve banliyö arasında olduğu gibi geniş alanları kapsayacak kablosuz ağlar vardır. Bu ağlar iş veya kamu internet erişim sistemi olarak şube bağlamak için kullanılabilir. erişim noktaları arasındaki kablosuz bağlantıları genellikle oldukça küçük ağları ile kullanılan çok yönlü antenler daha 2,4 GHz bandında parabolik yemekleri kullanarak mikrodalga bağlantıları işaret etmektedir edilir. Tipik bir sistem baz istasyonu ağ geçitleri, erişim noktaları ve kablosuz köprü röleleri içerir. her bir erişim noktası aynı zamanda bir röle gibi davranan nerede Diğer konfigürasyonlar örgü sistemleridir. Böyle fotovoltaik güneş panelleri ve rüzgar sistemleri gibi yenilenebilir enerji sistemleri ile kombine edildiğinde yalnız sistemlerini ayakta olabilir.
6- KÜRESEL ALAN AĞI

Küresel ağ (GAN) sonraki bir yerel kapsama alanından kullanıcı iletişimi devrettiğini vb mobil iletişimde anahtar meydan kablosuz LAN, uydu kapsama alanları, keyfi bir sayıda genelinde mobil desteklemek için kullanılan bir ağdır. IEEE Project 802 yılında, bu karasal kablosuz LAN bir arkaya içerir.

7- UZAY AĞI

Uzay ağları genellikle Dünya'nın çevresinde, uzay arasındaki iletişim için kullanılan ağlardır. Bu örnek NASA'nın Uzay Ağı.

 

FARKLI KULLANIMLARI

Kullanımı için bazı örnekler kolay kişisel iletişim sağlayan günlük kablosuz ağların bir parçası olan cep telefonları yer alıyor. Başka bir örnek, Kıtalararası ağ sistemleri, dünya çapında iletişim kurmak için radyo uyduları kullanın. Acil servisler polis gibi etkili de iletişim kurmak için kablosuz ağları kullanmaktadır. Bireyler ve işletmeler küçük bir ofis binası veya dünya çapında olsun, hızla veri göndermek ve paylaşmak için kablosuz ağları kullanmak.




ÖZELLİKLERİ


1- Genel

Genel anlamda, kablosuz ağlar hem iş hem de ev kullanıcıları tarafından kullanım geniş bir çeşitlilik sunuyor.

"Şimdi, sanayi, farklı kablosuz teknolojilerin bir avuç kabul eder. Her kablosuz teknolojisi Fiziksel ve OSI modelinin Veri Bağlantı katmanları hem de benzersiz fonksiyonları tanımlayan bir standart tarafından tanımlanır. Bu standartlar onların belirlenen sinyal yöntemleri, coğrafi aralıkları farklı ve frekans kullanımları, diğer şeylerin yanı sıra. Bu farklılıklar ev ağları ve daha büyük organizasyonlar ağ daha uygun başkalarına belli teknolojiler daha uygun yapabilirsiniz. "

2- Performans

Her standart böylece kablosuz ağ ile gerçekleştirmek için çalışıyor ne biridir bağlı bir sonraki birden standart daha idealdir, coğrafi aralıkta değişir. kablosuz ağların performansını gibi ses ve video gibi çeşitli uygulamalar karşılar. Bu teknolojinin kullanımı da böyle 2G den 3G ve cep telefonu mobil iletişim standartlarının dördüncü nesil için standları, en son, 4G teknolojisi gibi genişletme, yer verir. kablosuz ağ olağan hale geldikçe, sofistike, daha hızlı elde edilir verilerin, büyük miktarlarda göndermek ve almak için ağ donanım ve yazılım ve daha yüksek kapasiteli yapılandırma ile artar.

3- Uzay

Uzay kablosuz ağ başka bir özelliğidir. Bir cadde veya nehir, fiziksel olarak ayrılmış ama biri olarak faaliyet göstermektedir binalarda veya binalar diğer tarafta bir depo genelinde gibi iletişim kurmaya çalışırken zor tel alanlarına gelince Kablosuz ağlar birçok avantaj sunar. Kablosuz kullanıcıların ağ o ağ üzerinden diğer cihazlarla iletişim mümkün olacak belirli bir boşluk tayin için ağlar izin verir. Boşluk, aynı zamanda kablo clutters ortadan kaldırılması sonucu evlerde oluşturulur. Bu teknoloji, aynı zamanda pahalı olabilir TPS coaxes veya fiber optik gibi fiziksel ağ ortamları yükleme için bir alternatif sağlar.

4- Ev

Ev sahibi için, kablosuz teknoloji paylaşımı yazıcılar, tarayıcılar ve yüksek hızda internet bağlantıları için ethernet ile karşılaştırıldığında etkili bir seçenektir. WLAN fiziksel yükleme zamandan tasarruf, kablo ortamlarının kurulumu maliyeti kurtarmak ve aynı zamanda ağa bağlı cihazlar için hareketlilik yaratır. Kablosuz ağlar basit ve doğrudan Internet'e bağlı olarak az bir sürede tek kablosuz erişim noktası gerektirir bir yönlendirici üzerinden.

5- Kablosuz Ağ Elemanları

Fiziksel katmanda telekomünikasyon şebekesi birçok birbirine kablolu ağ Elements (ND) oluşur. Bu ND tek başına sistemler ya da ya tek bir üretici tarafından sağlanan ya da birkaç farklı üreticilerin parçaları ile servis sağlayıcısı (kullanıcı) ya da sistem entegratörü tarafından monte edilir ürünler olabilir.

Kablosuz ND taşıyıcı ağ desteği gibi bir mobil anahtarlama merkezi (MSC) temin etmek üzere, bir kablosuz taşıyıcı tarafından kullanılan ürün ve cihazlardır.

Güvenilir kablosuz servis tüm operasyonel ortamlarda ve uygulamalarına karşı korunmak için fiziksel katmanda şebeke elemanları bağlıdır (GR-3171, bkz Kablosuz Ağlarda Kullanılan Ağ Elements için Genel Koşullar - Fiziksel Katman Kriterleri).

Baz İstasyonu (BS) kabine hücre kulesi üzerinde bulunan ND özellikle önemlidir nelerdir. eki donanım ve anten ve ilişkili kapanışları konumlandırma / kablo yeterli gücü, sağlamlığı, korozyon direnci ve beklenen rüzgar, fırtına, buz yağmur / güneş direnci ve diğer hava koşulları olması gerekmektedir. Böyle dikkate yapıyı alacaktır donanım, kablolar, konnektörler ve kapanışları, bireysel bileşenler için Gereksinimler bağlı oldukları hangi.


6- ZORLUKLAR

Etkileşimler

Kablolu sistemlerle karşılaştırıldığında, kablosuz ağlar elektromanyetik girişime sık tabidir. Bu, diğer ağlar ya da iletişim için kullanılan radyo bantları, içinde ya da yakın radyo dalgaları üreten diğer ekipmanlardan neden olabilir. Girişim sinyalini aşağılamak veya sistem başarısız olmasına neden olabilir.

Emilim ve yansıma

Bazı malzemeler, özellikle metalik veya yansıtma meydana iletken maddelerle, diğer durumlarda, alıcı ulaşmasını engelleyen, elektromanyetik dalgaların emme neden olur. Alış yok mevcut olduğu bu ölü bölgelerin neden olabilir. Modern evlerde ısı yalıtım folyolu Alüminyum kolayca sık uzun mesafe kırsal hücre sinyallerinin kötü alımı ile ilgili şikayetler giden 10 dB kapalı mobil sinyal azaltabilir.

Çok yollu solma

refleksiyon sinyal tarafından alınan iki veya daha fazla farklı yollar, solma çok yollu, sinyal belirli yerlerde dışarı iptal etmek ve başka yerlerde (upfade) güçlü olmasına neden olabilir.

Gizli düğüm sorunu

Bir düğüm bir kablosuz erişim noktası (AP) den görünür olduğunda gizli düğüm sorun ama o AP ile iletişim diğer düğümlerden, ağın bazı türleri oluşur. Bu ortam erişim denetimi zorluklara yol açar.

Paylaşılan kaynak sorunu

Kablosuz spektrum kısıtlı bir kaynaktır ve vericilerin aralığındaki tüm düğümler tarafından paylaşılır. Bant genişliği ayırma birden katılan kullanıcılar ile karmaşık hale gelir. Genellikle kullanıcılar (IEEE 802.11 ekipman veya LTE ağları için örneğin,) reklamı sayılar kapasite değil, ama tüm diğer kullanıcılarla paylaştı ve böylece bireysel kullanıcı oranı çok düşük olduğunun farkında değildir. artan talebi ile, kapasite krizi daha muhtemel olur etmektir. Kullanıcı-in-the-loop (ÜSİ) alternatif bir çözüm olabilir hiç aşırı sağlama için yeni teknolojilere yükseltme.
7- KAPASİTE

KANAL

Shannon teoremi hertz ve kanalda gürültü bant genişliği ile ilgilidir tek bir kablosuz bağlantının maksimum veri hızı, tanımlayabiliriz.

her bir ucunda frekans ve hava çeşitlilik ürün bir faktör ile - bir büyük ölçüde çok anten ve / veya birden fazla frekans daha yüksek verim elde etmek için alıcı birden çok yol yararlanabilir MIMO teknikleri kullanılarak kanal kapasitesini arttırabilir.

Linux altında Merkez Düzenleyici Etki Agent (CRDA) kanal ayarını kontrol eder.
             SISO, SIMO, MISO ve MIMO anlaşılması. farklı frekans kanalları çoklu anten ve verici      kullanarak solmaya azaltabilir ve büyük ölçüde sistem kapasitesini artırabilir.



Toplam ağ bant genişliği ne kadar dağıtıcı orta (girişim en aza indirir, çünkü daha dağıtıcı ortam genellikle daha iyi toplam bant genişliğine sahip), birçok frekanslar mevcuttur nasıl bu frekansları nasıl gürültülü kaç antenler kullanılır bağlıdır ve bir yönlü anten olup olmadığı düğümleri böylece güç kontrolü ve istihdam olsun, kullanın.

Hücresel kablosuz ağlar nedeniyle genellikle yönlü antenler onların kullanımı ve bitişik olmayan hücrelerde radyo kanallarını yeniden yeteneklerine, iyi kapasiteye sahiptir. Ayrıca, hücreler düşük güç vericiler bu nüfus yoğunluğu ile doğrusal ölçekler ağ kapasitesini vermek için şehirlerde kullanılan kullanarak çok küçük yapılabilir.


GÜVENLİK

Kablosuz erişim noktaları da insanlara sık sık yakın, ama mesafe üzerinden güç kapalı açılan ters-kare yasa sonrasında hızlı. Birleşik Krallık'ta Sağlık Koruma Ajansı (HPA) pozisyonu olduğunu "... radyo WiFi frekansı (RF) maruz kalma cep telefonlarından daha düşük olması muhtemeldir. "Aynı zamanda gördüm ..." okullar ve diğerleri WiFi ekipmanı kullanmayın hiçbir neden. " Ekim 2007'de, HPA başlattı İngiltere hükümetinin adına WiFi ağları etkilerine yeni "sistematik" çalışması, o zaman "a kadar son dönemde medyaya yansıdıktan korkularını yatıştırmak amacıyla. HPA Dr Michael Clark, . cep telefonları ve direkler üzerinde yayınlanan araştırma WiFi iddianame kadar katmıyor diyor






 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder