scmplayer

17 Mart 2016 Perşembe

Batman Hakkındaki İlginç Bilgiler

Batman 1939 yılında Bob Kane isimli çizer tarafından tarih perdesine sunulmuştur.
Bob Kane, Leonardo Da Vinci'nin icatları ve Zorro'dan esinlenmiştir.

Batman DC Evreni'ne göre dünyanın en iyi dedektifidir.
Batman'ın kısaca hikayesi şudur: Bir gün Wayne ailesi sinemadan dönerken bir soyguncunun Batman'in annesinin taktığı inciyi gözüne kestirince bütün aileyi öldürür ve sadece Bruce Wayne'yi hayatta bırakır. Böylece Bruce Wayne ailesinin intikamını alacağına yemin eder.
20 yaşına geldiğinde elinde bir sürü başarı ile CIA'ye girmeye hazır olan Bruce Wayne, bir gün odasında otururken evine bir yarasa girer ve bu yarasadan ilham alarak günümüzdeki Batman doğar.
Batman 7-8 tane dil bilmektedir ve uzay boşluğundaki bir insan normalde saniyeler içinde ölecekken Batman uzay boşluğunda 27 saniye durabilmiştir.
Batman her zaman hazırlıklıdır ve öldürmeme yemini olduğundan düşmanlarını silah kullanmadan yener.
Amerika'da "Batman Dersi" adı altında Batman'in giydiği kostümlerden yola çıkarak özel zırhlar üretilmektedir.
Batman "The Dark Knight" filminden sonra Batman Belediyesi DC'ye şehrin ismini izinsiz kullandığından dolayı dava açmıştır. Batman'in bir oğlu vardır ve tam baş belasıdır.
Eğer Batman hazırlık yaparsa ki bu zırhını değiştirip ekstra güçlenmeye kadar varabiliyor. Böylece kozmik tanrı gücünde ki varlıklara bile vurabilecek seviyeye gelecek kadar güçlenebilir.
Türk çizgi roman karakteri Yeniçeri'nin hikayesinde Batman, Batman şehrine gelir ve bu duruma çok şaşırarak neden benim ismimde bir şehir var diyerek çok üzülür.
Ne kadar ciddi olsan da seviliyorsun Bruce Wayne Abi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder