scmplayer

17 Mart 2016 Perşembe

En İyi 10 Online Oyun (2016)



En İyi 10 Online Oyun (2016)
  Oyun sektörü dünya çapında çok büyük bir piyasaya sahip. Bu piyasadan önemli  bir payı da online oyunlar kapmakta. Bazıları ücretsiz, bazılarıysa aylık belli bir ücret  karşılığında oynanan bu oyunlar milyonlarca kişiye hitap etmekte. Sizler için 2016  yılının en iyi 10 online oyununu araştırdık. İyi eğlenceler.


legend online
10- LEGEND ONLİNE
Legend Online, Transformice gibi web tabanlı bir oyun olmasına rağmen büyük ilgi görmüştür. Bu oyunda 3 karakter tarzı var. Bunlar : Savaşçı, okçu ve büyücüdür. Her karakter için farklı eşyalar bulunduran bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır.

transformice9-TRANSFORMİCE
Öncelikle belirtmek isterim ki Transformice web üzerinde oynanan bir oyun olmasına rağmen büyük ilgi ve dikkat çeken bir oyundur. Bu oyunda temel 2 hareket var. Peynire git, peyniri alıp deliğe götür. Peyniri deliğe ilk götürene “ First ” deniyor. Bu oyunda birçok oyun modu bulunmakta. Bu oyundaki çoğu oyun modlarında ise “ Şaman ” isimli farelere yardım eden bir oyuncu bulunuyor. Şaman isimli oyuncu her el o odadaki puanı en yüksek olan oyuncudur. Tüm dünya çapından oyuncusu olan bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır.

8-POİNT BLANK 
point blank


Point Blank, Counter Strike tarzı bir silahlı savaş oyunudur. Ancak Counter Strike gibi sanal ağ üzerinden değil, Point Blank oyunu üzerindeki oyun odalarından oynanan bir oyundur. Counter Strike gibi temel 4 ekipmanı bulunan bu bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır. 

7-SİLKROAD 
silkroad

Joymax firmasının üretttiği oyunun sadece Avrupa ve Doğu Asya’da 250 milyonu aşkın oyuncusu bulunmktadır. İstanbul ve Çin arasında yayılmış gerçeğe yakın bir haritada oynanan oyun boş zamanlarınızı geçirmek için güzel bir uğraş olacaktır.



6-KNİGHT ONLİNE 
knight online

Knight Online, 1. seviyeden başlayıp 80. seviyeye kadar süren maceralarla dolu bir oyundur. Bu oyunun Wolfteam’dan güzel yanı ise aldığınız veya oyun içindeki yaratıklardan düşürdüğünüz eşyaların süresiz olmasıdır. Tüm dünya çapından oyuncusu olan bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır.

5-COUNTER STRİKE 
counter strike

Counter Strike bir savaş oyunudur. Değişik silahlar bulundurur. Ancak temel 4 adet silah türü bulunmaktadır. Bunlar : Ağır silah ( tüfek – dürbünlü ), hafif silah ( tabanca ), bıçak ve bombadır. Oyunda maksimum 32 kişilik bir sanal ağ bulunabiliyor. Değişik oyun modları üzerinde ve tüm dünyada  oynayan bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır.
4-WOLFTEAM
wolf team
Wolfteam, oyunda değişik modları bulunduran kurt ve insan olmak üzere 2 çeşit temel karakter bulundurmaktadır. Karakterinize özel ekipmanlar alıp geliştirebiliyorsunuz. Maalesef ki bu geliştirmeler süreli oluyor. Oyunun benim tarafımdan kötü yanı tüm eşyaları alsanız da süresiz olamaması. Tüm dünya genelinde oyuncusu olan bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır.

3-METİN 2
metin 2Oyuna başlarken bir karakter oluşturuyorsunuz. Bu karakteriniz oyuna 1 Seviye olarak başlıyor. Değişik yerlerde seviye atlayabilip değişik eşyalar düşürebiliyorsunuz. Bu eşyalari tabii ki  ticaret yaparak diğer oynayan oyunculardan da takas vb. yollarla alabiliyorsunuz. Tüm dünya çapından oyuncusu olan bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır
2-S4 LEAGUE 
Değişik çeşitlerde oyun modları bulunan, bunların yanı sıra tüm oyunlarda belirlenebilen : silah modu ( gun mode ), kılıç modu ( sword mode ) ve tüm modlar ( all mode ) olan bir oyundur. Karakterinizi oyuna girdiğinizde yaratıp, karakterinize toplamda 3 silah ve 1 adet beceri ekleyebiliyorsunuz. Beceriler yukarıda belirttiğim silah modu, kılıç modu ve tüm modlarda değişik özellikler vermese bile her mod için farklı becerileri seçmeniz gerekiyor. Tüm dünya çapından oyuncusu olan bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır.
1-LEAGUE OF LEGENDS (LOL)
league of legends
Genellikle 5’e 5 karşılaşılan bir haritada karşı takımın merkezi ve sizin merkeziniz oluyor. Oyunun en basit kuralı rakip takımı sizin merkezinize girdirmemek ve merkezinizi yok ettirmemektir. Tüm dünyadan oyuncusu olan bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır.
BONUS  : DOTA 2
dota 2Temelleri Waorld of Warcraft oyununa dayanan dota evreni yıllardır online oyunlar arasında popülerliğini korumakta. Valve tarafından geliştirilmekte olan Dota 2 türk oyun severlerin de gözdeleri arasında yer almakta. 5’erlikten iki takımın mücadelesi şeklinde ilerleyen oyunda onlarca Hero arasından seçiminizi yaparak takım savaşına katılıyorsunuz. Bir oyun yaklaşık 40-50 dk sürmekte ve rakibin base’ini ele geçiren takım oyunun kazanmakta.

AHMET İŞLER  OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER :)

A T

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder