scmplayer

19 Nisan 2016 Salı

En iyi 10 RPG Oyunu

                                 En iyi 10 RPG Oyunu

10-final Fantasy
Final fantasy RPG türünün en eski üyelerinden biridir.Japonya merkezli olması ve içerisinde fantastik bir anime dünyası barındırması Final Fantasy'i diğerlerinden ayıran önemli bir özellik.Bunun yanında 20'den fazla platformda oynanabilir olmasıda ne kadar geniş bir kapsamı olduğunu gösterir.Bunun yanında 110 milyon kopyadan fazla satılmasıyla yapımcısı Square Enix'in şu ana kadar çıkardığı en başarılı seri olma özelliğini taşıyor.

















9- World of Warcraft
Warcraft serisini bilmeyen yoktur. Her ne kadar Final Fantasy kadar eski bir mazisi olmasada WoW günümüzde en çok oynanan MMORPG oyunlarından biridir.Warcraft: Orcs&Humans ile başlayan serinin 4. oyunu olmasına rağmen,kendisinden önceki 3 seri RTS türünde geliştrilmiştir.











8- The Legend of Zelda
Legend of zelda bu türün en eskilerinden olmakla birlikte çok fazla bilgisayar kullanıcısı tarafından bilinmemektedir. Sebep ise oyunun platform olarak sadece nintendo üzerinde oynanabilmesi denebilir. Günümüz teknolojisinde karşılaştırıldığında çok kompleks bir yapısı yoktur ancak çok sevilmiş ve oynanmıştır











7-Fallout
Bugüne kadar birçok oyunda felaket senaryoları işlenmiş ancak belki de en başarılısı Fallout olmuştur. Oyunun RPG türünde bu kadar üne kavuşması, şüphesiz oyun mekaniği ve hikayesiyle olmuştur.Piyasaya sürüldüğünde son 10 yılın en iyi oyunu seçilmiştir. Fallout 3 ile birlikte kendisiyle özdeşleşen Vault Boy karakteri de çok önemli bir figür haline gelmiştir.










6-Diablo
90'lı yılların ortalarında Blizzard tarafından piyasaya sürülmüş olan bu başyapıt karanlık bir içeriğe sahip bir RPG oyunudur. Çıktığı zaman bilgisayar oyunları içerisinde oyunculara sunduğu kolay oynanış özellikleri ve ilgi çekici içeriğiyle kısa sürede çok popüler olan Diablo,günümüzde de bu popüleritesini korumaya devam ediyor











5-Dark souls
Oyuncuya oldukça dikkatli kararlar vermeye mecbur bırakan zorluğuyla,dünyanın en acımasız oyunlarından biri olan dark souls bunun yanında araştırmak isteyenler için karanlık dünyası içerisinde barındırdığı derin hikayesi ve gerçekçi savaş sistemi ile türün en iyi örneklerinden biridir.












4-Mass Effect
Farklı ırkların birbirleri ile mücadele içinde bulunduğu geniş evreni içerisinde unutulmaz karakterleri ile yaptığınız takım çalışması ve oyuncuya herzaman seçimler sunan zengin hikayesi ile
en iyi RPG lerdedir.















3-The Elder Scrolls
Oyunlarda birçok farklı evrende vakit geçirebildiğimiz oyunlar var ancak The Elder Scrolls,aralarında çok başka bir yere sahip.Gerçek olmasa da içinde dolaşırken etkilenmemek mümkün olmayan Tarmiel'de birçok heyecanla karşılaştığımız seri ,RPG türünün vazgeçilmez üyelerinden birisi.5 oyunluk bir seri olan bu yapımın tüm oyunlarının başında bulunan The Elder Scroll, Tarmiel'in en kadim kalıntılarındandır.











2-The Witcher
Orta çağ temasının kusursuz işlendiği bir oyun.Birçok oyunsever The Witcher serisini yakından tanır çünki geçmişi o kadadr eski değildir. Ancak oyun dünyasıyla buluştuğu günden itibaren bu yana büyük ilgi odağı olmuş ve RPG türünün efsane diyebileceğimiz yapımları arasında yer almıştır.Esas olarak Polonyalı yazar Andres Spakowski tarafından kısa hikayeler olarak oluşturulmuş olan the Witcher serisi İngilizceye çevrildikten sonra çok popüler olmuştur












1-Dragon age
RPG alanında uzmanlaşmış olan BioWare nin elinden çıkan Dragon Age serisi Derin senaryosu,hayat dolu zengin dünyası ve tekrar tekrar farklı deneyimlerle oynaya bileceğiniz yapısı ile türünün en iyi örneklerinden biridir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder