scmplayer

14 Mayıs 2016 Cumartesi

EHang 184


 
 
 
 
 
 










İlk kez CES 2016’da gösterime sunulan EHang 184, yolcu taşıyabilen, otopilot özelliği olan bir drone. 200 kilogram ağırlığında olan bu drone 1,4 metre yüksekliğinde. 2-4 saat arasında şarj olduktan sonra 100km/s hızla 23 dakika seyahat edilebiliyor.
EHang 184, otopilot özelliği sayesinde seyahat yapan kişinin dronu kontrol etme gibi bir derdi olmuyor.  EHang 184’in çıkış tarihi ve fiyatı henüz belli değil. Gelecek on yıl içinde talep bazlı ulaşım araçlarından biri olmaya aday. Aşağıdaki videoda ürünün bu aşamaya kadar gelme sürecine dair bilgileri görebilirsiniz.

Faraday Future








Fuarda diğer ilgi çeken araç Faraday Future’ın FFZERO1 elektrikli aracıydı. Konsept ürün olan FFZERO1, 1.000 beygirlik motor gücü sayesinde 0’dan 100’e 3 saniyede çıkabiliyor. Elektrikli araçlar yarışında futuristik tasarımıyla kendine yer ediniyor. Tesla için yeni bir dişli rakip.

İpekböceği











Araç ilk olarak Bursa'da kullanılacağı için aracın teknik özellikleri Bursa'nın zor topoğrafik özelliklerine uyum sağlayabilecek şekilde geliştirildi. Gerekli hesaplamalar ve ölçümler yapılarak tasarım aşamasına başlandı. Tramvayın tasarımı dört ana kısımdan oluşuyor;

►Stil tasarımı
►Çelik konstrüksiyon tasarımı
►Şasi sistemi tasarımı
►Elektrifikasyon tasarımı


Firmanın üretim koordinatörü Levent Utku ise çevresindeki ve sektördeki bir çok ismin kendisine bu işi yapamayacaklarını, sonlarının Devrim Arabaları gibi olacağını söylediklerini belirtiyor. Daha işin en başında tüm bu olumsuzlukları göze alarak yola çıktıklarını ve tüm bunları görmezden gelerek bu işi başardıklarını söylüyor.

Tasarımlar hazırlanınca işin en önemli kısımlarından biri olan tramvayın standartlara uygun olması için gerekli çalışmalara başlanıyor. Raylı sistemlerde bir çok standart var ve bunları bir kişinin okuyup anlaması belki aylarını alır. Bu yüzden ekip standartları paylaşarak ve her birinin kendine ait standartları sunumla arkadaşlarına anlatarak çok kısa bir süre içerisinde bu işin üstesinden de geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder