scmplayer

23 Mart 2016 Çarşamba


Konumun her ne kadar Walking Dead olduğunu bilsemde, Valve Fan Boy’luğum tuttuğundan dolayı Valve ile ilgili son bilgileri ve öğrenmeniz gereken şeyleri sizlere burada yazacağım.

Virtual Reality (Sanal Gerçeklik) kasklarının yavaş yavaş dünyamıza girmesiyle firmaların ilgisi bu teknolojiye büyük oldu. Önde gelen firmalardan: Oculus, Sony, HTC, VALVE hatta ve hatta Microsoft bile bu serüvenin içine girmiştir. Daha ilk adımlarını atsada, bu teknolojinin 20-30 yıl içerisinde bir çoğumuzun evlerinde olacağını tahmin edebiliyorum.

Bu kaskların amacı basit: Kafanıza taktığınız bu kask size oynadığınız oyunun, izlediğiniz videonun içerisindeymiş gibi hissettiren şahane bir icat.

Eğer firmalardan bahsedeceksek şunları diyebilirim:

OCULUS RIFT: Kickstarter (BAĞIŞ) projesi olarak yapıma başlanan, VR’ın bu dönemdeki atası. Teknolojik özellikleri gayet iyi. Daha hala geliştirildiği için henüz çok fazla satın alınmasada yeni Kicstarter’lar sayesinde gerekli parayı fazlasıyla alıyor.  (Şu anki ortalama fiyatı: 599 $)

SONY VR: Aslında bu firmayı yaptığı telefon TV ve namı değer Playstation’dan biliyoruz. Popülerlik adamlarda tavan. Para da bol. Peki neden VR kaskı yapmaya karar verdiler??? Hemen açıklayayım abilerim ablalarım: Sony’nin amacı VR kasklarını en son çıkan Playstation (Playstation 4) ile entegre ederek oyunculara yeni bir oyun deneyimi tattırmak. (Tabi bunu yaparken de parayı yeniden kıracaklar.$$$) (Amazon’da ilk fiyatı 800$’dı. Sonradan fiyatı kaldırdılar. Yinede Oculus gibi en az 600-700$ olur.)

MİCROSOFT HOLOLENS: Bu adamların işi biraz farklı aslında. Oyun endüstri değil de insanlara daha çok hizmet verebilecek, onların daha çok yararlanabileceği çok daha farklı bir kulvarda yarışıyor. Göz hareketlerini anlayabilen, ses komutlarına duyarlı bir VR. İleride bu kaskın kesinlikle akıllı telefonların yerini alacağına eminim.(Fiyat dudak uçuklatıcı: 3000$. https://www.youtube.com/watch?v=fh_7iQr5j-s   işinize yarayabilir.)

VALVE-HTC VIVE: Sonunda hepimizin beklediği firmanın açıklaması geldi(EN AZINDAN BENİM). Bu iki firmada kendi kulvarlarında kesinlikle en iyinin en iyisini yapıyorlar. HTC’nin son teknolojileri ve Valve’in büyük tecrübesiyle kesinlikle göze en iyi gelen ürün bu olsa gerek. Aynı zamanda diğer ürünleri de özellikleriyle geride bırakıyor. Yine Steam’de de 60’dan fazla HTC-VALVE VIVE destekli oyun bulunuyor. Bu oyunlar arasında Half Life 2’de var. İnternette Half Life 3’ün bu VR ile sunulabileceğiyle ilgili de bazı dedikodular yok değil. Ben bir Half Life fanı olarak bunların gerçek olmasını umuyorum ve şu anda bu ürünün erken siparişte olduğunu belirtmek istiyorum. (Fiyata gelecek olursak Oculus’tan birazcık pahalı ama Sony VR’dan ucuz. Oculus’tan biraz daha pahalı olmasının en büyük nedeni ise daha iyi teknik özelliklere sahip olmasıdır.) 

EMEĞE SAYGI TAMAMEN KENDİM YAZDIM 

22 Mart 2016 Salı

PACMAN KAPAT HERYERİ OYUNU TANITIMI

BİR BASİT OYUN

PACMAN KAPAT HERYERİ OYUNU


PACMAN VS HAYALETLER

Oyunun Amacı ; Hayaletlere deymeden ,  23x34 karo olan dikdörtgen alanın içinde duvar oluşturmak .

OYUNDAKİ SEMBOLLER VE ANLAMLARI 

* Sol üst köşede can sayısı yazıyordur. (oyun başlangıcında 3 canınız vardır.)

*Üst orta kısımda skorunuz yazar .

*En sağ üst köşede ise % ile gösterilen bölüm level geçmek için ulaşmanız gereken duvar yüzdesidir, bunun solundaki sayı ise o ana kadar oluşturduğunuz duvar yüzdesidir.


* Level ilerledikçe muz , kiraz gibi bazı meyveler oyun alanında belirir bunlar size farklı avantajlı güç sağlar. ( belirli bir süresi vardır )


OYUNDAKİ KURALLAR 

1-İç kısımda gezen mor renkli hayalete deyince can kaybederiz .

2-Level ilerleyince gelen belli bir duvar çevresinde dolaşan turuncu hayalete deyince yine can kaybederiz.

3- 3 can bitince oyun biter.



18 Mart 2016 Cuma

STEVE JOBS
Steven Paul Jobs (24 Şubat 1955 - 5 Ekim 2011),
 Apple Computer, Inc.'ın kurucu ortağıdır.
Bilgisayar endüstrisinin önderlerinden olarak 
kabul edilir. Next Computer ve Pixar Animasyon 
Stüdyoları'nı da kurmuş ve yönetim kurulu 
başkanlığını yapmıştır. Yönettiği Apple firmasını 
zirveye çıkardığı yıllarda pankreas 
kanserine yakalanmış, 7 yıl içinde 
56 yaşında ölmüştür.            

Steve Jobs, Amerikalı Joanne Carole Schieble ve Suriye asıllı Abdulfattah John Jandali'nin oğlu olarak dünyaya gelmiştir. Biyolojik annesi evlenmemiş bir üniversite mezunuydu ve Steve’i evlatlık vermeye karar vermişti. Evlatlık vereceği ailenin kesinlikle üniversite mezunu kişiler olmasını istiyordu ve bu tanıma uygun bir aile de bulmuştu. Fakat bu aile son anda istedikleri çocuğun kız olması gerektiğini söyleyince evlatlık işlemleri bu aile ile durduruldu ve sırada bekleyen başka bir aile ile başlatıldı. Steve’in özannesi yeni ailenin anne ve babasının üniversite mezunu olmadıklarını gördüğünde Steve'i evlatlık vermekten vazgeçmişti ama, Steve’in üniversiteye gönderileceği sözü üzerine evlatlık verme işlemlerindeki kağıtları imzalamayı kabul etti.

Steve Jobs 1972 yılında 17 yaşındayken, Cupertino, Kaliforniya'da bulunan Homestead High School'dan mezun olmuştu ve sonunda Portland, Oregon'daki Reed College'e başvurmuş ve kabul edilmişti. Fakat ailesinin tüm birikiminin üniversite eğitimine harcandığını gören Steve, üniversiteyi 1. dönem sonunda terk etmiştir. Steve, geçmişe baktığında hayatında vermiş olduğu kararların en etkilisinin bu olduğunu söylemektedir. Çünkü okuldan ayrılarak hem almakla yükümlü olduğu ilgisini çekmeyen derslere katılım zorunluluğunu ortadan kaldırmıştır ve ailesinin birikimlerini harcamayı bırakmıştır hem de ilgi duyduğu alanlara yönelebilmek için gerekli olan zamanı yaratmıştır. Steve Jobs üniversiteden ayrıldıktan sonra bir yurt odası bulunmadığı için arkadaşlarının odasında yerlerde yatmıştır. Kola şişelerinin depozitoları ile yemekler almış ve her pazar iyi bir yemek yiyebilmek uğruna 7 mil uzaktaki bir kiliseye gitmiştir. Aynı zamanda Steve, kendi ilgi alanına giren kaligrafi derslerine o zamanların en iyi kaligrafi eğitimi veren ve aynı zamanda ayrıldığı üniversite olan Reed üniversitesinde girmeye başlamıştır. Steve, o günlerde öğrendiklerinin sanatsal ve tarihsel yönünü o kadar güzel ve harika bulmuştur ki bilimin hiçbir zaman bu derece de bir ilerleme yapıp bunu yakalayamayacağını ileri sürmüştür.(Kaligrafi: Hat Sanatı)


Steve Jobs 1974 yılında 19 yaşında iken arkadaşı Steve Wozniak ile birlikte Atari Inc. Şirketinde oyun tasarımcısı olarak çalışmaya başlamışlardır. 1974 yılında ABD'de, satılan Cap'n Crunch'ların içinden çıkan düdükler, üzerlerinde ufak değişiklikler yapılınca AT&T tarafından uzun mesafeli aramalarda kullanılan denetleme frekansı olan 2600 Hz'i sesini verebiliyorlardı. Bunun sayesinde kısa bir zaman aralığında Jobs ve Wozniak 1974 yılında iş hayatına atılarak pahalı uzun mesafe görüşmelerini bedava yapabilmek için "blue box"'lar üretmeye başladılar.

1976 yılında Steve Jobs 21, Steve Wozniak 26 yaşında iken Jobs ailesinin garajında Apple şirketi Jobs ve Wozniak ikilisi tarafından kurulmuştur. İlk üretimleri bir masaüstü bilgisayarı idi ve adı Apple1’dı.Fiyat olarak 666,66$ belirlenmişti.1977 yılında Apple2 piyasaya sürüldü ve piyasadaki yerini sağlamlaştırdı.Apple Computer 1980 yılında halka açıldı ve çok iyi değerlerle piyasaya girdi.1983 yılında Steve Jobs o zamanlar Pepsi CEOsu John Scully'i, "Ömrünün sonuna kadar sadece şekerli su mu satmak istiyorsun yoksa dünyayı mı değiştirmek istiyorsun ?" şeklinde bir konuşma yaparak Apple bünyesine Apple’ın yeni CEOsu olarak katmıştır.Bu olayın ardından 1984 yılında piyasadaki ticari bir başarı yakalayabilmiş ilk grafik kullanıcı arayüzlü bilgisayar olan Macintosh’u piyasaya sürdü.



1985 yılında şirket içindeki bir kavga sonucu Steve Jobs, John Scully tarafından görevleri elinden alınmak suretiyle şirketten atılmıştır. Steve Jobs bu olay için hayatında başına gelmiş en iyi şey diyerek söz etmektedir. Çünkü Steve Jobs bu olay sayesinde başarının getirmiş olduğu ağırlıktan kurtularak onun yerine yeniden başlamanın hafifliğine rahatlamasına sahip olmuştur. Bu olay sonrası Steve Jobs Next isimli yeni bir bilgisayar firması kurmuştur. Next'in etkinliklerine bakıldığında genellikle bilimsel amaçlı kullanımlarda gözüktüğü görülüyor. Next’in günümüz bilimine katkısı açısından bakacak olursak, nesneye dayalı programlama, PostScript gösterme ve magneto-optical sürücü teknolojilerinin gelişmesinde yardımcı olmuştur.


1986 yılında Jobs ve Edwin Catmull ortaklaşa, Emeryville, Kaliforniya'da animasyon stüdyosu olan Pixar'ı kurdular. Şirket aslında Lucasfilm'in bilgisayar grafikleri bölümü üzerine kuruldu. Jobs Lucasfilm'den bu bölümü 10 milyon $'a (istenilen miktarın üçte-birine !) sahibi George Lucas'dan almıştır. Şirket neredeyse 10 yıl sonra patlamalarını Oyuncak Hikayesi (Toy Story) ile yapmışlardır. Ondan beri 1998 yılında Bir Böceğin Yaşamı (A Bug's Life), 1999'da Oyuncak Hikayesi 2 (Toy Story 2), Sevimli Canavarlar (Monsters, Inc.), 2003'te Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo) ve 2004 yılında İnanılmaz Aile (The Incredibles) filmleri ödüllere layık görülmüştür. 2006 yılında Cars, iki dalda Oscar'a aday gösterilmiş, 2007 yılında da Ratatouille, en iyi animasyon dalında Oscar kazanmıştır.Kayıp Balık Nemo ve İnanılmaz Aile, Akademi Ödüllerinde en iyi animasyon film dalında ödül kazanmıştır.
1996 yılında Apple, Steve Jobs’ın kurmuş olduğu Next’i 402 milyon$ fiyatla satın alarak Jobs’ı tekrardan bünyesine almıştır. Next’in alınmasıyla birlikte, Mac'lerde Next teknolojileri görülmeye başlanmıştır. Jobs’ın geri dönüşü ile birlikte Apple çıkartmış olduğu iMac ile birlikte çok büyük bir çıkış yakalamıştır. İlerleyen yıllarda Apple, bilgisayar endüstrisine ek olarak müzik çalar, yazılım gibi işlere de el atmıştır.Örnek vermek gerekirse iPod ,iTunes music library.. vb.




31 Temmuz 2004'te Jobs, pankreasında bulunan kanser tümörünü aldırtmak için ameliyata girdi. Jobs'da bilimsel adı "Islet Hücresi Neurodocrine Tümöru" olan nadir bir pankreas kanserine rastlanmıştı. Jobs'da bulunan bu kanser tipinde kemoterapi veya radyasyon terapisine ihtiyaç duyulmadı. Yokluğu sırasında dünya satışları ve yönetimleri departmanının başkanı Tim Cook, Apple'ı yönetti.
Jobs 2004'te kanser tedavisi görmeye başladı; 2009 yılında kendisine bir karaciğer nakli yapıldı. 2011 yılının Ocak ayında son yıllarda üçüncü kez sağlık sorunlarını gerekçe göstererek izne ayrılan Jobs, 24 Ağustos 2011'de şirketin yönetim kurulu başkanlığından ayrıldığını açıkladı ve görevi Tim Cook'a bıraktı. Ancak 5 Ekim 2011 tarihinde ailesi tarafından yayınlanan bir bildiride "Steve Jobs aile üyeleri başucunda ve sükunet içinde vefat etti." açıklaması yapıldı. Tim Cook haberi büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini söyledi. Cook, "Apple, vizyon sahibi bir kişiyi ve bir yaratıcı dehayı; dünya inanılmaz bir insanı kaybetti." dedi.

HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER
Jobs bir peskateryan. Bu da balık yiyor fakat başka hiçbir tür eti tüketmiyor anlamına geliyor
Pankreas kanseriyle uzunca bir süre savaşan Steve Jobs’un son sözleri, ‘Oh wow, oh wow, oh wow’ oldu.
Arabasını her zaman engelli park alanına park ederdi.
ATARI şirketinde çalışırken Jobs, hijyen takıntısı yüzünden çalışma saatlerini geceye aldırmıştı. Asla banyo yapmaz ve ofiste çıplak ayakla dolaşırdı.
1997 Yılına kadar sadece 1$ maaş alıyordu.
Potansiyellerini gördükten sonra, Google'ın kurucuları Sergey Brin ve Larry Page'ye akıl hocalığı yaptı.
Steve Jobs disleksiydi .(Disleksi:Bir çeşit öğrenme bozukluluğu)

17 Mart 2016 Perşembe

Batman Hakkındaki İlginç Bilgiler

Batman 1939 yılında Bob Kane isimli çizer tarafından tarih perdesine sunulmuştur.
Bob Kane, Leonardo Da Vinci'nin icatları ve Zorro'dan esinlenmiştir.

Batman DC Evreni'ne göre dünyanın en iyi dedektifidir.
Batman'ın kısaca hikayesi şudur: Bir gün Wayne ailesi sinemadan dönerken bir soyguncunun Batman'in annesinin taktığı inciyi gözüne kestirince bütün aileyi öldürür ve sadece Bruce Wayne'yi hayatta bırakır. Böylece Bruce Wayne ailesinin intikamını alacağına yemin eder.
20 yaşına geldiğinde elinde bir sürü başarı ile CIA'ye girmeye hazır olan Bruce Wayne, bir gün odasında otururken evine bir yarasa girer ve bu yarasadan ilham alarak günümüzdeki Batman doğar.
Batman 7-8 tane dil bilmektedir ve uzay boşluğundaki bir insan normalde saniyeler içinde ölecekken Batman uzay boşluğunda 27 saniye durabilmiştir.
Batman her zaman hazırlıklıdır ve öldürmeme yemini olduğundan düşmanlarını silah kullanmadan yener.
Amerika'da "Batman Dersi" adı altında Batman'in giydiği kostümlerden yola çıkarak özel zırhlar üretilmektedir.
Batman "The Dark Knight" filminden sonra Batman Belediyesi DC'ye şehrin ismini izinsiz kullandığından dolayı dava açmıştır. Batman'in bir oğlu vardır ve tam baş belasıdır.
Eğer Batman hazırlık yaparsa ki bu zırhını değiştirip ekstra güçlenmeye kadar varabiliyor. Böylece kozmik tanrı gücünde ki varlıklara bile vurabilecek seviyeye gelecek kadar güçlenebilir.
Türk çizgi roman karakteri Yeniçeri'nin hikayesinde Batman, Batman şehrine gelir ve bu duruma çok şaşırarak neden benim ismimde bir şehir var diyerek çok üzülür.
Ne kadar ciddi olsan da seviliyorsun Bruce Wayne Abi!

En İyi 10 Online Oyun (2016)



En İyi 10 Online Oyun (2016)
  Oyun sektörü dünya çapında çok büyük bir piyasaya sahip. Bu piyasadan önemli  bir payı da online oyunlar kapmakta. Bazıları ücretsiz, bazılarıysa aylık belli bir ücret  karşılığında oynanan bu oyunlar milyonlarca kişiye hitap etmekte. Sizler için 2016  yılının en iyi 10 online oyununu araştırdık. İyi eğlenceler.


legend online
10- LEGEND ONLİNE
Legend Online, Transformice gibi web tabanlı bir oyun olmasına rağmen büyük ilgi görmüştür. Bu oyunda 3 karakter tarzı var. Bunlar : Savaşçı, okçu ve büyücüdür. Her karakter için farklı eşyalar bulunduran bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır.

transformice9-TRANSFORMİCE
Öncelikle belirtmek isterim ki Transformice web üzerinde oynanan bir oyun olmasına rağmen büyük ilgi ve dikkat çeken bir oyundur. Bu oyunda temel 2 hareket var. Peynire git, peyniri alıp deliğe götür. Peyniri deliğe ilk götürene “ First ” deniyor. Bu oyunda birçok oyun modu bulunmakta. Bu oyundaki çoğu oyun modlarında ise “ Şaman ” isimli farelere yardım eden bir oyuncu bulunuyor. Şaman isimli oyuncu her el o odadaki puanı en yüksek olan oyuncudur. Tüm dünya çapından oyuncusu olan bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır.

8-POİNT BLANK 
point blank


Point Blank, Counter Strike tarzı bir silahlı savaş oyunudur. Ancak Counter Strike gibi sanal ağ üzerinden değil, Point Blank oyunu üzerindeki oyun odalarından oynanan bir oyundur. Counter Strike gibi temel 4 ekipmanı bulunan bu bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır. 

7-SİLKROAD 
silkroad

Joymax firmasının üretttiği oyunun sadece Avrupa ve Doğu Asya’da 250 milyonu aşkın oyuncusu bulunmktadır. İstanbul ve Çin arasında yayılmış gerçeğe yakın bir haritada oynanan oyun boş zamanlarınızı geçirmek için güzel bir uğraş olacaktır.



6-KNİGHT ONLİNE 
knight online

Knight Online, 1. seviyeden başlayıp 80. seviyeye kadar süren maceralarla dolu bir oyundur. Bu oyunun Wolfteam’dan güzel yanı ise aldığınız veya oyun içindeki yaratıklardan düşürdüğünüz eşyaların süresiz olmasıdır. Tüm dünya çapından oyuncusu olan bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır.

5-COUNTER STRİKE 
counter strike

Counter Strike bir savaş oyunudur. Değişik silahlar bulundurur. Ancak temel 4 adet silah türü bulunmaktadır. Bunlar : Ağır silah ( tüfek – dürbünlü ), hafif silah ( tabanca ), bıçak ve bombadır. Oyunda maksimum 32 kişilik bir sanal ağ bulunabiliyor. Değişik oyun modları üzerinde ve tüm dünyada  oynayan bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır.
4-WOLFTEAM
wolf team
Wolfteam, oyunda değişik modları bulunduran kurt ve insan olmak üzere 2 çeşit temel karakter bulundurmaktadır. Karakterinize özel ekipmanlar alıp geliştirebiliyorsunuz. Maalesef ki bu geliştirmeler süreli oluyor. Oyunun benim tarafımdan kötü yanı tüm eşyaları alsanız da süresiz olamaması. Tüm dünya genelinde oyuncusu olan bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır.

3-METİN 2
metin 2Oyuna başlarken bir karakter oluşturuyorsunuz. Bu karakteriniz oyuna 1 Seviye olarak başlıyor. Değişik yerlerde seviye atlayabilip değişik eşyalar düşürebiliyorsunuz. Bu eşyalari tabii ki  ticaret yaparak diğer oynayan oyunculardan da takas vb. yollarla alabiliyorsunuz. Tüm dünya çapından oyuncusu olan bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır
2-S4 LEAGUE 
Değişik çeşitlerde oyun modları bulunan, bunların yanı sıra tüm oyunlarda belirlenebilen : silah modu ( gun mode ), kılıç modu ( sword mode ) ve tüm modlar ( all mode ) olan bir oyundur. Karakterinizi oyuna girdiğinizde yaratıp, karakterinize toplamda 3 silah ve 1 adet beceri ekleyebiliyorsunuz. Beceriler yukarıda belirttiğim silah modu, kılıç modu ve tüm modlarda değişik özellikler vermese bile her mod için farklı becerileri seçmeniz gerekiyor. Tüm dünya çapından oyuncusu olan bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır.
1-LEAGUE OF LEGENDS (LOL)
league of legends
Genellikle 5’e 5 karşılaşılan bir haritada karşı takımın merkezi ve sizin merkeziniz oluyor. Oyunun en basit kuralı rakip takımı sizin merkezinize girdirmemek ve merkezinizi yok ettirmemektir. Tüm dünyadan oyuncusu olan bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır.
BONUS  : DOTA 2
dota 2Temelleri Waorld of Warcraft oyununa dayanan dota evreni yıllardır online oyunlar arasında popülerliğini korumakta. Valve tarafından geliştirilmekte olan Dota 2 türk oyun severlerin de gözdeleri arasında yer almakta. 5’erlikten iki takımın mücadelesi şeklinde ilerleyen oyunda onlarca Hero arasından seçiminizi yaparak takım savaşına katılıyorsunuz. Bir oyun yaklaşık 40-50 dk sürmekte ve rakibin base’ini ele geçiren takım oyunun kazanmakta.

AHMET İŞLER  OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER :)

A T

16 Mart 2016 Çarşamba

PERFORMANS KONULARI

SUDE ( VİRÜSLER, SAYISAL ALANDAKİ MESLEKLER )
HAFİZE ( İŞLETİM SİSTEMLERİ, KOZMETİK )
BARIŞ ( HACKER, VALVE  )
SEMANUR ( VİDEO DÜZENLEME PROGRAMI, SOLUCAN DELİKLERİ )
YAĞIZ ( SON TEKNOLOJİ EKRAN KARTLARI, ARABALAR )
NAZİF ( 4.5 G TEKNOLOJİSİ, BİLGİSAYAR OLUŞTURMA )
BİLGE ( KABLOSUZ AĞLAR, MODA )
BEYZA TUNA ( GÜVENLİK DUVARI, AMY WINEHOUSE )
EMİRHAN ( HTML5, STEVE JOBS )
SELİN ( GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİ, PERCY JACKSON )
BUKET ( BİLGİSAYAR VE İLETİŞİM, BİLİNÇ ALTI  )
ELİF ( SOSYAL AĞLAR, POMPEI )
İREM ( SOSYAL AĞLARIN ZARARLARI, ASTRAL SEYAHAT )
HANDE ( NEDEN F KLAVYE, TÜRK BAYRAĞI )
BEYZA ZÜHRE ( EKRAN TEKNOLOJİLERİ, GEZEGENLER )
AYÇA ( GENÇLER  ve TEKNOLOJİ, BASİT OYUNLAR )
AHMET ( ONLINE OYUNLAR, MOBİL OYUNLAR )
HALİL İBRAHİM ( ULAŞIMDA YENİ TEKNOLOJİLER, EMINEM )
MUSTAFA ( MOBİL TEKNOLOJİ, RPG OYUNLARI )
YASEMİN ( EĞİTİMDE TEKNOLOJİ, VAMPİRLER )
AYŞE NUR ( FATİH PROJESİ, SAÇ BAKIMI  )
CEYDA ( SAĞLIK TEKNOLOJİSİ, PLAZMA )
ALTAY ( VERİTABANLARI KARŞILAŞTIRMASI, SNOOP DOGG )
BUSEGÜL ( ÜCRETSİZ YAZILIMLAR, DÜNYA ROMANLARI )
ZEYCAN ( OFİS PROGRAMLARI, GRAMMY ÖDÜLLERİ )
ZÜHRE İKİZ ( BULUT TEKNOLOJİSİ, DÜNYA HARİKALARI )
BERK ( ÖZGÜR YAZILIMLAR, OYUN KONSOLLARI )
EGE ( PS4 & XBOX ONE, BATMAN )
NALAN ( TELİF HAKKI, EN İYİ 10 FİLM )
ALPER ( BİLGİSAYARLARIN TARİHİ, BEŞİKTAŞ )
SEMİH ( SANAL DÜNYADA BİLGİ GİZLİLİĞİ, GALAKSİLER ve GÖKTAŞLARI )
DOĞUKAN ( İNTERNET SİTELERİNDEN KAZANÇ SAĞLAMA, 2PAC )
EMRE ( NVIDIA vs AMD, 70'LER ROCK )