scmplayer

19 Nisan 2016 Salı



                    MİCROSOFT OFFİCE NEDİR?

Microsoft Office 1989 yılında Microsoft tarafından tanıtılan Microsoft Windows ve Mac 0 S X  işletim sistemlerinde birbiriyle ilişkili masaüstü uygulamaları sunucular ve hizmetler sunan bir ticari ofis yazılım paketidir. günümüz Türkiye ' sinde her 10 kişiden 8'i bu programları kullanır.Microsoft Office programlarını kullanım sıklıklarına göre Word , Excel , PowerPoint , Outlook , Access olarak sıralayabiliriz.
 

                           MİCROSOFT ACCES 

Microsoft ' un ilişkisel veri tabanı yönetim sistemidir.Jet veri tabanı motorunu , grafiksel kullanıcı arayüzünü ve yazılım araçlarını aynı paketin içinde birleştirir. Access de veri tabanında bulunan nesnelerin birçoğu sihirbazlar yardımıyla kolayca hazırlanabilir. Çoğu zaman hiç tasarım ortamına girmeden sadece sihirbazlar kullanılarak veri tabanı dosyaları hazırlanabilir. 



                            MİCROSOFT LYNC

Microsoft tarafından geliştirilen Microsoft Office paketine dahil edilmiş bir tür ücretli anında mesajlaşma yazılımıdır.Anlık ileti ses video gibi  Windows Live Messenger özelliklerini içerir. Fakat communicator yazılımı ücretlidir ve genelde birlikte çalışan kuruluşlar ve BT çalışanları için idealdir. Dosya paylaşımı  toplu konuşma gibi özelliklere de sahiptir.


                            MİCROSOFT EXCEL

Microsoft tarafından Microsoft Windows ve Apple Macintosh işletim sistemleri tabanında çalışmak üzere yazılan ve dağıtımı yapılan bir tablolama programıdır.Bütün temel tablolama işlemlerine sahiptir , numaralandırılmış sıralardan ve harflerle isimlendirilmiş hücrelerden oluşan bir ızgara kullanarak aritmetik işlemler gibi veri manipülasyonları organize eder. İstatik , mühendislik ve finansal ihtiyaçları karşılayan fonksiyonlara sahiptir. Ve bir Excel uygulaması güncel bir listeyi kullanarak otomatik olarak dışarıdan bir veri tabanı yoklayabilir , sonuçları analiz edebilir , bunlarla bir PowerPoint slayt şovu hazırlayabilir veya Word raporu yazabilir ve bunları belirli aralıklarla katılımcılara e-posta yolu ile gönderebili

                      MİCROSOFT OFFICE FORM SERVER 

Microsoft tarafından geliştirilen form tasarlama ve yönetme yazılımıdır. Sunucularda kullanılmak üzere tasarlanmıştır.


                          MİCROSOFT İNFOPATH 

Microsoft tarafından geliştirilen Microsoft Office paketine dahil edilmiş bir form tasarlama ve yönetme yazılımıdır. Bilgiler toplayarak form tasarlamak ve bu bilgilerle birlikte formları yönetmek mümkündür.


                            MİCROSOFT ONENOTE

Yalnızca notlarınızı değil çok daha fazlasını bir araya getirmeniz ve düzenlemeniz için esnek bir yol sağlayan dijital bir not defteridir.Güçlü arama özelliği taranmış belge veya resimlerdeki metinler gibi daha önce bulamadığınız bilgileri  bulmanıza olanak tanır.Paylaşılan not defterleri ekiplere notları ve bilgileri bir araya getirmek ve değişiklikler ister çevrimiçi ister çevrimdışı olsun kişilerin katkılarını otomatik olarak birleştirmek ve güncelleştirmek için ortak bir konum sağlar. 


                          MİCROSOFT OUTLOOK

Microsoft tarafından üretilen Microsoft Ofisle veya tek başına kullanılabilen kişisel bilgi yöneticisidir. Outlook sıklıkla e-posta uygulaması olarak kullanılsa da içinde takvim , görev yöneticisi , adres yöneticisi , not alma uygulaması ve internet tarayıcısı barındırır.
   

  

                     MİCROSOFT POWERPOİNT

Microsoft tarafından hazırlanmış bir sunu tasarlama ve düzenleme yazılımıdır.Kullanıcılara düzenleyebilmeleri için içine resim , yazı , 3 boyutlu nesneler , grafikler gibi nesnelerin eklenebileceği bir sayfa sunar.Kullanıcılar bu sayfalarda istedikleri görünüm tasarımlarını gerçekleştirerek sunularını hazırlar.




                           MİCROSOFT PROJECT

Microsoft tarafından geliştirilen ve satılan proje yöneticilerine plan oluşturma , kaynakların göreve atanması aşama takibi , bütçe yönetimi ve iş yükü analizi gibi durumlarda yardımcı olması amacıyla tasarlanmış bir proje yönetimi yazılımıdır.Ek olarak farklı kullanıcı sınıflarını tanıyabilir. Bu farklı kullanıcı sınıfları projelere görünümlere ve diğer verilere farklı erişim hakları ile ulaşabilirler. Takvimler , görünümler , tablolar , filtreler  ve alanlar gibi kişiselleştirilmiş nesneler tüm kullanıcılar tarafından paylaşılan bir kurumsal globalde saklanır.



                          MİCROSOFT WORD 

Microsoft Windows ve Apple Macintosh işletim sistemleri tabanında çalışmak üzere yazılan ve dağıtımı yapılan bir sözcük işlemci programıdır.Dünyadaki en popüler yazılımlardan biridir

                           MİCROSOFT VİSİO

                  Microsoft tarafından geliştirilen bir vektörel çizim yazılımıdır.


                                   

                                   

 
                                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder